Wat is Solid-Surface

Buitengewoon Homogeen

Solid Surface betekent letterlijk: ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat, waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

 

ENKELE KENMERKEN ZIJN:

Sterk en duurzaamBrandwerend – Vocht- en vlekbestendig – Onderhoudsvriendelijk – Bestand tegen schadelijke invloeden van een groot aantal chemische middelen – Hygiënisch: porie- en naadloos – Fraai én praktisch: warm, tijdloos, mooi en robuust – Repareerbaar (massief en homogeen) – Slijtvast – Thermisch vervormbaar in bijna elke denkbare vorm – Milieuvriendelijk en biologisch verantwoord

Maar Solid Surface is vooral ook erg mooi. Het materiaal biedt keuze uit tal van kleuren en heeft vrijwel onbeperkte verwerkingsmogelijkheden. Het kan worden gebogen en naadloos worden verlijmd, waardoor vrijwel alle vormen te realiseren zijn. Al deze eigenschappen maken Solid Surface zeer geschikt voor toepassing in de keuken en de badkamer.

MET SOLID SURFACE KAN BIJNA ALLES!

Dit kunststof materiaal ziet niet er niet alleen sensationeel mooi uit, het is ook een vooral praktisch materiaal. Met optisch onzichtbare naden, dus geen vervelende plekken waar vlekken ontstaan, waar vuil en bacteriën zich ophopen en er veel moet worden schoongemaakt.

Het is in bepaalde maten lichtdoorlatend waar we de meest bijzondere ontwerpen tot uiting kunnen laten komen.

Solid Surface is een geavanceerd mineraalmateriaal dat bestaat gemiddeld uit 75% natuurlijke mineralen en pigmenten die samengebonden zijn met een acrylaat. Dat maakt Solid Surface een vooral heel duurzaam product. Hiernaast zijn er ook nog een polyester gebonden varianten met hun eigen unieke kleuren

gevelbekleding


Het materiaal heeft een gesloten porie, is weerbestendig, onzichtbaar te verlijmen en door de thermische vervormbaarheid in bijna iedere gewenste vorm te creëren.

Tevensl is het bestand tegen een groot gamma aan zuren en alkalische oplossingen. Bovendien goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. Ook krassen en beschadigingen kunnen op eenvoudige wijze worden weggeschuurd zonder sporen na te laten.